Bietenhummus

Bietenhummus

Op zoek naar een recept voor een heerlijke gladde en zachte hummus, die ook nog eens super mooi van kleur is? Zoek niet verder, maar probeer dit recept voor bietenhummus eens. Super lekker voor op brood, als dip en zelfs als dressing voor bij gerechten of over een salade.

Ingrediënten

  • 2 blikjes kikkererwten
  • 4 gekookte bietjes 
  • 1 el komijn
  • 1/4 el chili
  • 1 el roze peperbes
  • 50 ml sesamolie
  • 50 g tahini
  • 50 ml bietensap
  • 2 el frambozenazijn
  • 50 ml olijfolie
  • 150 ml zonnebloemolie
  • beetje water (om dunner te maken en glad)
  • peper en zout
  • sap van een citroen
  • 4 gram zout

Bereidingswijze

  1. Mix alle ingredienten in een blender tot een gladde crème.
  2. Zorg dat hij mooi romig wordt, voeg eventueel een beetje water toe om hem iets dunner en daardoor gladder te krijgen.
  3. Breng goed op smaak met de specerijen en genoeg zout.
  4. En maak hem lekker fris met het sap van een citroen en eventueel nog een scheutje witte wijn azijn. 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*