Over Estée

Estée Strooker

Na een kleine omweg in de richting van de journalistiek, kwam ik er snel achter dat mijn hart ligt bij koken. Koken en ondernemen zit mij in het bloed. In 2010 waagde ik de sprong door mee te doen aan Masterchef Nederland. Het leek me dé opstap om meer met mijn kookambities te gaan doen. Natuurlijk was ik erop gebrand om te winnen en dat… lukte! Nadat ik dit programma had gewonnen ging het snel en had ik op mijn 20ste mijn eerste restaurant: ‘t Amusement. Daar sta ik nog steeds met veel plezier in de keuken. Bij ’t Amusement serveren we verrassingsmenu’s en koken we op hoog niveau. Ik kan daar mijn creativiteit in de keuken kwijt en mensen een verrassende en culinaire avond bezorgen. Ondertussen zijn daar de zaken Petit Vieux Paris en Eetwinkel STROOM bij gekomen.

Petit Vieux Paris heb ik overgenomen van mijn oom. We serveren er Franse gerechtjes (met een kleine twist) en heerlijke wijnen. Een gastrobar is het eigenlijk.

Eetwinkel STROOM is weer een heel ander kaliber. Daar serveren we gezonde maaltijden, die we ook bij mensen thuis bezorgen. Ik doe dat samen met een compagnon (Charis Heising). Gewoon lekker alledaags eten (met hier en daar wel een culinaire touch of Estée) voor als je zelf geen zin hebt om te koken.

Door middel van mijn kookboeken (Vlees noch Vis & Estée Kookt – de nieuwe Nederlands keuken), mijn kookprogramma’s op 24Kitchen en de workshops, lezingen, demonstraties en recepten die ik geef en deel hoop ik anderen te inspireren om ook lekker te koken met de mooie ingrediënten die de Nederlandse bodem ons te bieden heeft.