Over Estée

Estée Strooker

Na een kleine omweg in de richting van de journalistiek, kwam ik er snel achter dat mijn hart ligt bij koken. Koken en ondernemen zit mij in het bloed. In 2010 waagde ik de sprong door mee te doen aan Masterchef Nederland. Het leek me dé opstap om meer met mijn kookambities te gaan doen. Natuurlijk was ik erop gebrand om te winnen en dat… lukte! Nadat ik dit programma had gewonnen ging het snel en had ik op mijn 20ste mijn eerste restaurant: ‘t Amusement. Daar sta ik nog steeds met veel plezier in de keuken. Bij ‘t Amusement serveren we verrassingsmenu’s en koken we op hoog niveau. Ik kan daar mijn creativiteit in de keuken kwijt en mensen een verrassende en culinaire avond bezorgen. Omdat ik ook graag kwalitatief eten met ingrediënten uit de omgeving voor de alledag toegankelijk wilde maken voor iedereen die daar behoefte aan heeft, heb ik in 2016 de saladebar Slaatje-bla geopend. In 2018 zijn we verhuisd en onder een nieuwe naam en met een uitgebreider concept doorgegaan als Eetwinkel STROOM. Bij STROOM kan je komen eten, maar je kan er juist ook terecht voor afhaalmaaltijden. Of als je in de buurt woont komen we ze graag met onze elektrische fiets bij je thuis bezorgen.

Door middel van mijn kookboeken (Vlees noch Vis & Estée Kookt – de nieuwe Nederlands keuken), mijn kookprogramma’s op 24Kitchen en de workshops, lezingen, demonstraties en recepten die ik geef en deel hoop ik anderen te inspireren om ook lekker te koken met de mooie ingrediënten die de Nederlandse bodem ons te bieden heeft.