Kool

Zuurkool maken van (rode) kool

Zuurkool is in feite gefermenteerde witte kool en super gezond. Het bevordert onder andere de darmflora en de stoelgang. En het is ook gewoon heel lekker én makkelijk zelf te maken. Ook van rode kool! Dus zoek een mooie kool uit en ga aan de slag.

Ingredients

  • 1 (rode) kool van ca een kg
  • 15 g zout
  • Een weckpot met inhoud van 2 liter

Directions

  1. Was de rode kool grondig. Snijd hem doormidden en snijd hem daarna in zeer dunne plakken.
  2. Meng de kool samen met het zout in een grote kom en kneed de kool samen met het zout voor circa vijf minuten tot de kool slap is geworden van het zout en wat sap heeft los gelaten. 
  3. Vul de (schone!) weckpot met de kool en druk deze zorgvuldig aan totdat de pot tot aan de rand goed gevuld is. Giet eventueel het overtollige vocht uit de kom waar je de kool gekneed hebt er bovenop zodat de kool helemaal onder water staat.
  4. Doe de weckpot dicht en zet hem op een koele plek maar niet in de koelkast. Laat de kool minimaal drie weken fermenteren. Je kunt hem ook nog wat langer laten staan. 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*