Mijn recepten in de NRC Kerstbox!

Kerst is voor mij echt traditie ten top. Op kerstavond kook ik met mijn team altijd een heerlijk uitgebreid diner in restaurant ‘t Amusement, daarna sluiten we de zaak tot oud & nieuw en zorgen we allemaal voor tijd met onze familie en vrienden. Het is hard werken in het restaurant wezen en dit is eigenlijk de enigste week in het jaar waarop we onszelf dit gunnen. Even geen telefoontjes, niet meer nadenken over welke inkopen er nog gedaan moeten worden, geen reserveringen beheren… Gewoon leuke dingen doen met geliefden en zelf genieten van lekker eten.

Omdat kerst zo belangrijk voor mij is, vond ik het echt een super leuke opdracht om dit jaar de NRC Kerstbox samen te mogen stellen. Als je de kerstbox besteld krijg je dus de ingrediënten en recepten voor een 4-gangen diner thuisgestuurd. Je moet dan nog wel zelf koken, maar zonder de stress van boodschappen doen of het verzinnen van een menu. Alle ingrediënten zijn vers en van super mooie kwaliteit. En uiteraard maak je alles zelf, van saus tot compote. Maak er wat gezelligs van, het samenzijn, ook in de keuken. Muziekje aan, wijntje erbij en lekker samen koken. Als je het mij vraagt is er niks mooiers dan dat.

Het menu is als volgt:

Voorgerecht: gemarineerd pompoen, mandarijn en geitenkaas met gerookte amandel

Tussengerecht: venkel-bietensoep met gerookte makreel en dilleroom

Hoofdgerecht: Fazantfilet met spek, mosterdsaus, een aardpeergratin of klassieke hazenpeper met aardappelpuree of vegetarisch speltrisotto met paddestoelen en salie

Nagerecht: bitterkoekjes-kaneelmousse met gekaramelisserde appel

Ga jij koken met de NRC box dit jaar? Dan zou ik het super leuk vinden om dat van je te horen!

2 Comments

 1. Willem klarenbeek

  Wij hebben echt genoten van de nrc kerstbox!!
  Voor 10 personen gekookt, gelukkig één dag van tevoren begonnen,
  Erg verrassende combinaties. Enige minpuntje, bij ons, was dat we wat moeite met de fazant hadden om die goed te krijgen.
  Ik ga het beslist weer doen volgende jaar.
  Top!,

 2. NRC kerstboom was een succes. De meegeleverde planning was heel behulpzaam. Alle 4 gangen waren heerlijk. Dit ondanks het feit de bereiding van de fazant moeizaam verliep. Het recept ziet er zo eenvoudig uit, maar de praktijk was een stuk ingewikkelder.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*