Amusement LAB

Amusement-LAB

Ruim 8 jaar geleden opende ik restaurant ‘t Amusement. Ik had een mooie, ruime locatie gevonden in Arnhem en daar zitten we nu nog steeds. Natuurlijk zijn er regelmatig updates en aanpassingen gedaan (mijn smaak groeit wel een beetje met mijn leeftijd mee ;-)), maar de opzet is in feite nog steeds hetzelfde. Ook het concept 4- tot 7-gangen verrassingsmenu’s is in al die tijd hetzelfde gebleven. Op een gegeven moment is daar wel de Sunday Funday bij gekomen. Op zondagen maken we de koelkast leeg om voedselverspilling te voorkomen. Tegelijkertijd wakkert het onze creativiteit in de keuken aan; we weten van tevoren nooit precies wat we gaan maken.

Dat creatieve proces, dat is precies de reden waarom ik zo geniet van het werken in mijn eigen restaurant. Er zijn op culinair gebied zoveel mogelijkheden en het is echt te gek als je al je eigen hersenspinsels kunt vertalen naar gerechten op het bord. Regelmatig wordt ik hierin bijgestaan en geïnspireerd door mijn, evenzo creatieve, collega’s.

Met ‘t Amusement komen we ook veel op locaties op locatie, om ter plekke een catering te verzorgen. Het is altijd leuk om de keuken uit te gaan en te zien wat we op andere plekken kunnen neerzetten. Of het nu op een festival is, een kantoor op de 10e verdieping of een grote loods, het is altijd weer spannend om te zien wat we met ons team voor elkaar krijgen.

Na een bezoekje aan het restaurant Ernst in Berlijn afgelopen zomer, begon het bij ons te kriebelen om wat vaker de conventionele keuken te verlaten en te koken op een manier waarop er meer interactie gaande is met de gast. Een diner wat niet slechts een diner is, maar wat eigenlijk gezien kan worden als een voorstelling. Een complete avond uit, waarbij alle zintuigen centraal staan. Fine dining op hoog niveau staat wat mij betreft gelijk aan een theatervoorstelling. Het verrast, het prikkelt en het blijft je bij. Een ervaring die je niet gauw zal vergeten.

Met het verlangen om ook zoiets te creëren zijn we in gesprek gegaan met Kweekland. Hun kas is niet alleen een romantische en bijzonder locatie, de omgeving is voor ons ook erg inspirerend. Er worden ook groenten verbouwd en de eigenaren zijn erg betrokken bij ons voedsellandschap. Hier ervaar je de seizoenen zoals ze zijn.

In januari hadden we hier ons eerste Amusement-LAB pop-up restaurant. Een kleinschalige groep mensen in deze unieke setting. En wauw, wat was dat leuk om te doen! 12 gangen (én 12 amuses) lang hebben we al onze creatieve hersenspinsels in de gerechten kunnen verwerken. Niet alleen wij, ook onze gasten waren enthousiast. Daarom staat het tweede Amusement-LAB alweer op de planning. En wat is er inspirerender dan de liefde? 😉 Amusement-LAB 2.0 vindt plaats op Valentijnsdag. Als je hier bij wilt zijn, koop dan snel tickets, want er zijn weer maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Tickets vind je hier!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*