Pasta met padddestoelenroomsaus

Pasta met paddenstoelenroomsaus

Er gaat niks boven een goede paddenstoelenroomsaus. Door niet alleen verse, maar ook gedroogde paddestoelen aan de saus toe te voegen krijg je een heerlijke rijke paddenstoelensmaak. Daarnaast voeg ik mosterd, sojasaus en een scheut witte wijn toe. Misschien niet de ingrediënten waar je direct aan denkt bij een paddestoelensaus, maar wat mij betreft geeft dit precies de hoeveelheid zuur, zout en hartig die de saus nodig heeft. Hierdoor krijg je een saus met een heerlijke diepe smaak.

ingrediënten

:
Voor 4 personen

1 el boter
1 ui
2 teentjes knoflook
250 gram champignons
250 gram oesterzwammen
1 tl gedroogde tijm
75 ml witte wijn
2 tl fijne mosterd
2 tl sojasaus
25 gram gedroogde paddenstoelen
200 ml room
1 blokje (paddenstoelen)bouillon
Flinke snuf zout
peper
300 gram tagliatelle

Bereidingswijze


Bereiding:
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Doe de gedroogde paddenstoelen in een kommetje en giet er warm/heet water overheen. Laat dit even staan. Snijd ondertussen de oesterzwammen en de champignons in plakjes.

Verwarm de klont boter in een pan en fruit ui en knoflook. Voeg dan oesterzwammen en champignons toe. Snijd de gewelde gedroogde paddenstoelen eventueel nog wat kleiner en voeg deze ook toe aan de pan, samen met het water waar ze in hebben gelegen. Voeg mosterd, tijm en zout en peper toe en blus af met sojasaus en witte wijn. Voeg het bouillonblokje toe en als laatst de room. Roer goed door en laat circa 25 minuten op zacht vuur inkoken.

Kook ondertussen de tagliatelle zoals vermeld op de verpakking.

Breng de saus op het einde eventueel nog op smaak met extra zout en peper. Meng de tagliatelle als deze al dente is door de saus.

Serveer eventueel met bijvoorbeeld zalm, parmezaans kaas, rivierkreeftjes of kip.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*