pannenkoeken

Pannenkoeken met honing & citroen

Voor mij geen dikke Amerikaans pannenkoeken, maar gewoon lekkere Hollandse pannenkoeken (die misschien wel iets neigen naar Franse crêpes), geserveerd met lekker veel van deze heerlijke honing-citroensaus!

Ingrediënten


Ingrediënten (voor 10 á 12 pannenkoeken):

  • 300 g patent bloem
  • 3 eieren
  • 500 ml melk 
  • 20 g suiker
  • 50 ml water
  • snufje zout
  • olie
  • 20 g boter + 20 g
  • 2 citroenen
  • 5 el honing

Soort gerecht: dessert 

Extra nodig: koekenpan en een garde

Bereidingswijze


Bereiding:

Meng het bloem met suiker, voeg de eieren toe en voeg dan scheutje voor scheutje de melk toe. Voeg niet alle melk in een keer toe, want dan krijg je klontjes. Meng alles met de garde door elkaar. Voeg aan het beslag een snufje zout en een scheutje olie toe. Voeg dan op gevoel het water toe, hoe dunner het beslag, hoe malser je pannenkoek, maar hoe moeilijker bakken, dus aan jou de keuze! Ben je een gevorderde pannenkoekenbakker, dan kun je het beslag wat dunner maken.

Bak de pannenkoeken in een koekenpan met een klein klontje boter. Laat de boter goudbruin worden en wacht tot de grote bellen zijn verdwenen. Voeg dan het pannenkoekenbeslag toe en wals het pannenkoekenbeslag door de pan om een zo dun mogelijke pannenkoek te creëren.

Bak de pannenkoek aan een kant krokant en draai hem om met een paletmes of gooi hem in de lucht en bak hem nog is aan de andere kant. Herhaal dit tot het beslag op is of bewaar het beslag in de koelkast om elke dag een verse pannenkoek te bakken! 

Rasp het schil van twee citroenen in een bakje en pers daarbij het sap van de citroenen bij. En verwarm in de pan waar je net de pannenkoeken gebakken heb het laatste beetje boter en voeg haar honing aan toe.

Laat de honing karamelliseren; zorg ervoor dat de grootste bellen verdwenen zijn en de honing wat bruiner van kleur is geworden. Voeg dan het citroenmengsel toe en roer het vluchtig door elkaar. 

Vouw ondertussen de pannenkoeken tot een driehoek (twee keer dubbel). Leg meerder pannenkoeken op die manier terug in de pan. De pannenkoeken mogen elkaar best overlappen. Laat de pannenkoeken samen met de saus karamelliseren circa een minuut en draai ze dan om. Als je het lekker vind, kan je er nog een flinke scheut limoncello aan toevoegen en kort flamberen! 

Serveren:

Serveer de pannenkoeken en overgiet ze nog met wat saus uit de pan! 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*